JRC Mannen SE 1 kan aanvalsdrift Octopus niet beteugelen

Vught, zaterdag 30 september 2017 – De Mannen Senioren 1 van JRC Boxtel waren in de landelijke Tweede Divisie ditmaal te gast in de Martinihal in Vught, met als tegenstander het jaarlijks verbeterende EVBV Octopus. JRC was vooraf gewaarschuwd, Octopus was de competitie sterk begonnen en had een erelid van de club verloren. Dit zorgde bij het gehele team voor extra motivatie om vanaf minuut 1 agressief te spelen.
Hoe compleet was JRC? Helaas misten de gasten een aantal sterkhouders: Jelle Jorritsma (bevalling vrouw) en Corné Linssen, David Gil Ortells en Jaap van Loon (alle drie geblesseerd). Gelukkig was Coen van der Meijden wederom bereid om in te vallen, waardoor JRC toch nog kon beschikken over een extra center. Dit was maar goed ook want halverwege het duel viel de andere center en Ian Rooth uit.
JRC begon slap aan de wedstrijd en Octopus zette meteen de toon. In het eerste kwart pakte de thuisploeg een 8-0 run en voorsprong. Aan de hand van agressief en fysiek verdedigen, en door de aanvallende rebound in te vliegen, wist Octopus al vrij snel meer schoten te krijgen per aanvalspositie. Deze trend bleef aanhouden gedurende het tweede kwart, al begonnen de ballen nu ook aan JRC’s kant te vallen. Na de 8-0 ging het spel redelijk gelijk op en bleven de teams gelijkwaardig aan elkaar.
Na de rust begon JRC met drie opeenvolgende driepunters, wat de sfeer binnen het team ten goede kwam. Helaas was deze run van korte duur, want door wat snelle fast-breaks en aanvallende rebounds van Octopus waren de gastheren zo weer terug op voorsprong. Door de vele turnovers aan de kant van JRC behield Octopus voor het grootste gedeelte van de wedstrijd de controle en bleef het met vertrouwen spelen. Dit uitte zich in meer en enorm veel tweede kansen, waardoor de Vughtenaren uiteindelijk de wedstrijd volledig naar zich toe trokken: 64-53.
JRC had een prima schotpercentage maar kwam aan te weinig daadwerkelijke schoten toe, in tegenstelling tot de tegenstander. Zondag 8 oktober spelen Mannen Senioren 1 een vroege thuiswedstrijd: om 12.00 uur in De Braken tegen Maastricht Knights.