JRC Mannen SE1 wint overtuigend van Maastricht

Boxtel, 8 oktober 2017 – Deze zondag stond er voor JRS Mannen Senioren 1 een wedstrijd op de planning tegen Maastricht Knights MSE1. Vooraf was er weinig bekend over deze nieuwkomer in de competitie. Coach Oliviera waarschuwde zijn team vooraf wel voor individuele klasse bij de tegenstander. JRC beschikte deze wedstrijd over een nagenoeg complete selectie. Vanwege blessures ontbraken Jaap van loon en David Gil Ortells nog, maar de ploeg was aangevuld met bankspelers Corné Linssen, Willem van Loon en Jasper Verhoeven. Voor de wedstrijd kregen de scheidrechters een chocolaatje en werden ze op de foto gezet met de spelers van JRC, want het was het ‘weekend van de scheidsrechter’.

JRC startte de wedstrijd niet scherp en keek na vijf minuten spelen tegen een kleine achterstand van zes punten aan. De aanval liep nog niet en Maastricht wist dit gaatje door middel van enkele driepunters te slaan. Aan het einde van het eerste en begin van het tweede kwart werd de basis gelegd voor de uiteindelijke overwinning van JRC. De gasten uit Maastricht werden goed afstopt en JRC wist enkele goede inside en outside scores te pakken. Een hoofdrol was weggelegd voor Willem van Loon, de bankspeler die al weken hard traint en nooit verzuimt. Hij schoot twee driepunters raak in een minuut tijd.

Technische fouten
Vanaf dat moment leek de wedstrijd uit de handen te glippen van de scheidsrechters: harde overtredingen werden niet gefloten en JRC leek hier het meeste last van te hebben. Met name Jur van Bussel werd enkele keren hard geraakt maar de scheidsrechters verzuimden hiervoor te fluiten, wat weer resulteerde in gemopper en enkele technische fouten voor JRC. Uiteindelijk ging de thuisploeg wel rusten met een comfortabele voorsprong van elf punten.
In de rust werd besproken dat er geen commentaar meer zou worden gegeven richting de wedstrijdleiding en op het eigen spel gelet moest worden. Dit lukte redelijk, het derde kwart liep aardig gelijk op en JRC kon de voorsprong consolideren. Begin vierde kwart werd die nog uitgebouwd naar 15 punten, door goede scores van Floris de Jongh en Jur van Bussel. Vanaf dat moment bleek dat de gasten niet meer terug konden komen, maar de wedstrijd werd helaas rommelig uitgespeeld: eindstand 65-47.

Gelukkig weer een goede overwinning na twee nederlagen voor JRC, maar er zijn wel verbeterpunten waar de komende weken aan gewerkt moet worden. Het vrije worpen schieten was belabberd en de organisatie van de aanval met vlagen erg rommelig. De komende twee weken zijn er geen wedstrijden, maar op zaterdag 28 oktober treden de Mannen Senioren 1 van JRC weer aan, ditmaal in een uitwedstrijd tegen Black Eagles 2 in Rosmalen (14.30 uur).