JRC Mannen SE1 wederom genekt door zoneverdediging

Rosmalen, zaterdag 28 oktober – JRC Boxtel Mannen Senioren 1 speelde deze zaterdag in Rosmalen tegen een nieuwkomer in de Tweede Divisie, Black Eagles Heren 2. Bij rust stonden de Boxtelaren nog op voorsprong, maar uiteindelijk verloren ze de wedstrijd met 70-61.
Op voorhand was er niet veel bekend van tegenstander Black Eagles. De Rosmalenaren bleken een team met veel jeugdige spelers te hebben, die een aantal jaren op eredivisieniveau hebben gespeeld in de jeugdcompetities. Beide teams misten een aantal belangrijke spelers, met name aan Boxtelse zijde was dit te merken. Door blessures van Teun van Loon, Ian Rooth en David Gil Ortells waren de posities onder de borden mager bezet. Dit resulteerde in het feit dat Mitchell Hendriks noodgedwongen als center moest gaan spelen.
JRC kwam ogenschijnlijk goed uit de startblokken. De Boxtelaren scoorden het eerste kwart 20 punten, maar het Boxtelse spel werd gekenmerkt door het vele balverlies. In de eerste helft was goed te zien dat JRC erg zoekende was. Het spel oogde onrustig en de gasten konden niet in het spel komen zoals zij dat zouden willen. Desalniettemin sloten de Boxtelaren, aan de hand van een goed spelende gelegenheidsaanvoerder Kai Elissen, de eerste helft wel af met een 32-41 voorsprong.
De tweede helft zakte het spel van JRC aanvallend gezien als een kaartenhuis in elkaar. In het derde en vierde kwart scoorde de ploeg slechts zes en negen punten. De grootste oorzaak hiervoor was de zoneverdediging van Black Eagles. Al een aantal wedstrijden is gebleken dat de Boxtelaren daar geen antwoord op hebben. Daarbij kwam nog dat Black Eagles het momentum verkreeg, doordat het scheidsrechterduo JRC snel persoonlijke fouten toebedeelde. Met name center Jelle Jorritsma ondervond dit aan den lijve en kreeg al snel in het derde kwart zijn vijfde persoonlijke fout. Dit resulteerde in veel vrije worpen aan de zijde van Black Eagles. De Rosmalenaren konden zodoende hun achterstand ombuigen in een voorsprong, die zij in het vierde kwart consolideerden. JRC kon in het vierde kwart niet echt meer een vuist maken. De laatste periode leek dan ook niet meer dan een formaliteit.
Wederom werd JRC genekt door een zoneverdediging, waardoor het de wedstrijd verloor met 70-61.
Zondag 5 november speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen Bladel, om 17.00 uur.