Wie zijn de nieuwe bestuursleden?

Tijdens de laatste ledenvergadering heeft JRC een bijna geheel nieuw bestuur gekregen. Graag stellen de nieuwe leden zich aan jullie voor.

Het bestuur van JRC sinds augustus 2024: (v.l.n.r.) Sacha Prunières, Bjorn van Uden, Maarte van de Laak, Jochen Schellekens (de afgelopen 12 jaar voorzitter, nu algemeen lid) en Katinka Geerts – Littel.

Voorzitter – Maarte van de Laak

Hoi, ik ben Maarte, tijdens de afgelopen ALV van 20-8-2024 ben ik gekozen tot nieuwe voorzitter van JRC. Ik ben 61 jaar, getrouwd en heb twee kinderen. Hobby’s: basketball, hardlopen, horloges verzamelen, muziek (concerten en festivals). Ik loop al een jaar of 24 rond bij JRC.

Ik heb in het verleden, toen mijn zoons ook nog speelden bij JRC, enkele teams gecoacht. Ik zat ook regelmatig achter de tafel om scores te noteren en heb ook wel eens wat wedstrijden gefloten. Basketbal is gewoon een heel leuk spelletje. Zelf speel ik ook al vele jaren bij de recreanten van JRC. Momenteel ben ik het oudst spelende lid van de club. Ik heb twee keer een jaartje competitie gespeeld met destijds het Heren 3-team, één keer zelfs kampioen geworden. Hardlopen doe ik ook graag , variërend van wat trainen op de baan tot het lopen van hele marathons. Ik ben ook al vele jaren lid van de Atletiekvereniging Marvel in Boxtel.

Toen ik werd gevraagd om voorzitter te worden, voelde ik me zeker vereerd. Ik gaf wel aan dat ik erover wilde nadenken, zeker omdat het hele bestuur had aangegeven om te stoppen en er dus meerdere bestuursfuncties ingevuld moesten worden. Omdat het invullen van de nieuwe functies redelijk snel was geregeld, heb ik dus aangegeven dat ik wel de taak van voorzitter wilde overnemen. Volgens mij staat er wederom een enthousiast nieuw bestuur in de startblokken en te trappelen om een mooie club te runnen. Ik zeg bewust wederom, want het vorige bestuur heeft het zeker goed gedaan in best wel roerige tijden; denk aan het voortbestaan van De Braken, corona, wegvallen van teams etc. Ik proef een hoop enthousiasme en ben blij dat ik hier ook mijn bijdrage aan kan geven.

Met vriendelijke groet, Maarte.

Penningmeester – Bjorn van Uden

Ik ben Bjorn en tijdens de ALV van 20 augustus ben ik gekozen tot de nieuwe penningmeester van JRC Boxtel. Ik wil me graag even voorstellen.

Ik ben 44 jaar en woon samen met mijn vrouw en twee kinderen in Boxtel. Mijn zoon Raul basketbalt in MU16-2 en is vijf jaar lid bij JRC. Daarom wil ik graag een bijdrage leveren aan de club. Mijn hobby’s zijn padel en hardlopen. En ik ben coach van het handbalteam van mijn dochter. Ik heb een opleiding Bedrijfseconomie gedaan en ben controller geweest bij diverse bedrijven. Tegenwoordig zit ik in de ICT en doe ik de financiële inrichting van IT-systemen.

Ik ben ook penningmeester geweest van de handbalvereniging in Boxtel en van de personeelsvereniging van mijn werk. JRC is een financieel gezonde vereniging en de administratie is goed op orde. Mijn voorganger Lorraine heeft alles goed gedocumenteerd voor de overdracht, dus ik kon snel beginnen. Ik heb er zin om als penningmeester aan de slag te gaan.

Groeten, Bjorn.

Secretaris – Sacha Prunières

Hoi allen, ik ben Sacha (42) en sinds mijn 15e lid van JRC. In datzelfde jaar heb ik ook mijn eerste stappen gezet als trainer en heb sindsdien nooit meer anders gedaan. Dat betekent dat ik nu mijn 27e seizoen als speler (recreanten) en trainer in ga. Ik zou beide voor geen goud willen missen. Zowel als speler en trainer (o.a. samen met onze nieuwe voorzitter Maarte) heb ik vele mooie momenten beleefd en enkele kampioenschappen mogen behalen. Sinds zes jaar heeft ook mijn zoon het basketbalvirus overgenomen. Na een succesvol seizoen bij Heroes Den Bosch is hij toch weer gaan spelen in U14 van JRC. Want ook hij kan deze club nu al niet meer missen. Het familiegevoel, maar toch ook op prestatief niveau het beste uit elk team kunnen halen, maakt JRC tot de fijne club die het is.

Ook ben ik al vele jaren, met enkele tussenpozen, actief lid van de technische commissie (TC). Ik houd mij daarin vooral bezig met het vormen van teams, werven en opleiden van trainers en werk samen met Frank van Stiphout aan het jeugdbeleid. Toen ik hoorde dat het bestuur zou gaan aftreden, heb ik even moeten nadenken of ik een rol daarin er wel bij zou moeten pakken. Maar iets in mij zei dat ik niet moest twijfelen. Daarom zal ik vanaf heden naast de hierboven beschreven functies nu ook de rol van secretaris op mij nemen. Omdat ik vrijwel alle ins en outs van de club ken, denk ik dat ik een goede toevoeging kan zijn om vanuit het bestuur nog beter te acteren op wat de club nodig heeft.

Daarover wil ik jullie allen zo goed mogelijk op de hoogte houden, dus zullen jullie vele mails van mij gaan ontvangen. Dit omdat ik denk dat we met een betrokkenheid van iedereen – spelers, ouders, trainers, oud-leden, opa’s, oma’s etc – JRC nog heel lang een mooi bestaan kunnen geven in de flink groeiende sport die basketbal nu is. Ik zie je graag in de zaal.

Groetjes, Sacha.

Algemeen bestuurslid / ledenadministratie – Katinka Geerts – Littel

Hallo allemaal, ook ik wil mezelf even voorstellen: ik ben Katinka en tijdens de afgelopen ALV gekozen als algemeen bestuurslid en voor de ledenadministratie. In 2022 is mijn zoon Fynn gestart met basketbal. Hij zit nu bij de U12 en dit seizoen is mijn dochter Yara gestart bij de U10. Hierdoor ben ik betrokken geraakt bij JRC en nu kwam de mogelijkheid om een andere kant van de vereniging te ontdekken. In het dagelijks leven werk ik als triagiste bij de Huisartsen Spoedpost met verschillende neventaken.

Groet, Katinka.