Twee JRC-teams krijgen work-out bij Health Club Boxtel

Twee Boxtelse sportorganisaties slaan de handen ineen om na de zomer de start van een nieuw seizoen een extra boost te geven. De jongensteam U18-1 (tot 18 jaar) en U16-1 van basketbalvereniging JRC Boxtel zijn twee vrijdagen uitgenodigd voor een work-out in de Health Club Boxtel.

Op 13 en 20 september zet de sportschool in de Croonpassage de deuren open voor kracht- en teambuildingtrainingen. Eigenaar Paul Ketelaars wil zo graag een steentje bijdragen aan de fysieke en mentale conditie van deze jonge basketballers.

Het initiatief hiervoor is genomen door Paul en Sander Ewald. Zijn zoon basketbalt bij JRC U16-1 en zelf sport hij bij Health Club Boxtel. “Ik heb Paul gevraagd of hij in een vorm van sponsoring kan bijdragen aan JRC. Daar is het gezamenlijke idee uit voortgekomen.”

In overleg met de trainers Sacha, Frank en Paul is besloten om de jongens U18-1 en U16-1 extra trainingen aan te bieden. Deze worden gegeven in de Health Club.

Krachtontwikkeling belangrijk

Krachttraining is belangrijk voor een basketballer. De sport is in de loop der jaren steeds fysieker geworden, waardoor krachtontwikkeling onontbeerlijk is. Daarnaast is een gedoceerde krachttraining erg ondersteunend bij het voorkómen van blessures.

Zijn er specifieke oefeningen die het meest effectief zijn voor jonge basketballers om hun snelheid, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren? Volgens de initiatiefnemers is het erg belangrijk om beenspieren veel te trainen. Niet alleen voor kracht, maar ook voor balans en motoriek. Kleine onderdelen die zijn geleerd in de sportschool, kunnen later terugkomen tijdens de basketbaltraining.

Kunnen we dit in de toekomst dan vaker verwachten? “Wie weet”, zegt Sander. “Eerst maar eens kijken of deze samenwerking wederzijds bevalt.” Wie Paul Ketelaars kent, weet dat het hem geen enkele moeite zal kosten om de jongens enthousiast te maken voor de oefeningen.