– JRC VS1 wint van aanstaande kampioen

Boxtel, 24 maart 2019 – Op 9 december 2018 speelden we uit in Sittard tegen Bumpers en werden we voor de tweede keer door de Limburgse dames van het veld gespeeld. Alleen in het laatste kwart, toen we wat agressiever en sneller speelden, konden we enige tegenstand bieden. Nu, drie maanden verder waren we benieuwd hoe we ervoor zouden staan. Bumpers is nog steeds onbedreigd koploper en zal binnen een paar weken wel de officiële kampioen worden.

Teamwissel werkt
Afgelopen zondag dus de derde wedstrijd, met een complete selectie aan onze kant en ook Bumpers was op volle oorlogssterkte naar Brabant gekomen. Bij Bumpers spelen een paar van de sterkste speelsters van onze competitie, dus we moesten er als team stevig tegenaan en hard werken om er een spannende wedstrijd van te maken. Na een goede warming-up begonnen we vol goede moed aan het duel. Alleen jammer dat Bumpers nog beter begon: na een paar minuten stonden we 5-18 achter. Een complete teamwissel aan JRC-kant veranderde het ritme een beetje en snel kwamen wij ook wat beter in de wedstrijd. Het verschil bleef rond de tien punten in het voordeel van Bumpers.

Door de felle teamverdediging en door de felle verdediging van Nienke op hun topscorer, kwamen we in het tweede kwart puntje voor puntje dichterbij en ging het geloof in een mooi resultaat groeien. Er werd nog beter verdedigd en nadat Marleen de teams bij 31-31 op gelijke hoogte had gebracht, zorgde Kim na een steal zelfs voor een kleine voorsprong. Ruststand 41-37 voor JRC.

Enthousiast publiek
Aan onze kant werd het steeds moeilijker om continu de druk op de tegenstander te houden. Gelukkig hebben we een brede selectie en konden we lekker door wisselen. Bumpers had enkele dames in foutenlast, vier minuten voor tijd ging hun sterspeelster met vijf fouten naar de kant bij een stand van 60-59. Iedereen was vermoeid, maar de steun van het enthousiaste publiek zorgde voor het laatste zetje. Met nog 10 seconden op de klok scoorde Mariëlle via een vrije worp 69-63. Een driepunter van Bumpers in de laatste seconde bracht de eindstand op 69-66: een prachtige teamoverwinning. Het harde werken en hoge tempo bracht ons als team de overwinning, waar aan Limburgse kant misschien wel de betere speelsters stonden.

Topscores: Marielle 12 punten, Stephanie 11, Nienke en Marleen 10.
Vrije worpen 26 op 40.

Komend weekend een vrij weekend, dan de week erop onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen alweer: zondag 7 april om 13.00 uur in De Braken. Opnieuw een Limburgse tegenstander, nu Kimbria uit Maastricht. Kom ons allemaal aanmoedigen tijdens dit laatste thuisduel.

Comments

comments