– Kleine nederlaag VS1 na sterk duel

JRC Vrouwen Senioren 1 voor het duel tegen Tantalus, met pupil van de week Donny Sparidaens (gemengd U12-1).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boxtel, 10 februari 2019 – Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week tegen Yellow Sox, waar Vrouwen Senioren 1 van JRC zonder strijd ten onder ging, hadden we deze week iets goed te maken. In Boxtel stond de derde wedstrijd tegen Tantalus op het programma. De eerste twee duels tegen dit team uit Eindhoven hadden we gewonnen, dus we gingen voor een 3-0 qua onderling resultaat.

Er bleek echter een ander en sterker Tantalus te staan dan in de eerste seizoenshelft. Het is een studententeam en in dit gedeelte van het seizoen zijn veel buitenlandse studenten klaar met hun minor elders en komen weer terug bij het team. Op zich geen probleem voor ons, maar juist een grotere uitdaging: we spelen het liefst tegen betere tegenstanders.

Net zoals eerder in het seizoen waren Hanne (blessure) en Stefanie (ziek) er niet bij. De eerste twee kwarten draaiden we aanvallend niet echt goed, net als de vorige week het geval was. Het grote verschil met die wedstrijd in Bakel was, dat er nu echt keihard gewerkt werd in de verdediging. Hun sterke schutters en inside-speelsters kregen weinig ruimte en dus was de score bij rust vrij laag. Het was van beide kanten een sterke wedstrijd: ruststand 19-19.

Met eenzelfde inzet in de tweede helft en een betere aanval, zouden we het klusje alsnog moeten kunnen klaren. Het scoren ging bij ons echter nog minder, en de studentes kwamen er beter doorheen: na zeven minuten in het derde kwart stonden we tien punten achter, 27-37.

Maar nog steeds was de inzet en veerkracht van JRC geweldig om te zien. Puntje voor puntje kwamen we dichterbij. Via mooie drives van Annewieke en Nicki stonden we twee minuten voor tijd zelfs weer twee punten voor, 47-45. Helaas was het toen ‘net niet’ voor ons, een belangrijke driepunter van Tantalus in de laatste minuut bracht de achterstand op vijf punten en tijd om die nog goed te maken was er niet. Verder scoorden zij de vrije worpen net wat beter dan wij dat deden.

Toch mochten we trots zijn op de manier waarop we ons terug in de wedstrijd vochten. Al liep het aanvallend niet zo lekker als een paar wedstrijden terug, met inzet bereik je toch een goed resultaat. Bovendien was het team van Tantalus dat er nu stond een erg sterke tegenstander, met Bumpers en Kimbria de top drie uit deze klasse.

Topscores Nicki 18 punten, Annewieke en Kim 6. Vrije worpen 18 uit 30 pogingen.

De volgende wedstrijd is pas op zondag 10 maart, om 13.00 uur thuis tegen Black Eagles. In de tussentijd gaan we hard werken om nog sterker te worden voor de laatste wedstrijden in deze seizoenshelft.

 

 

Comments

comments