– Sterke jaarafsluiting voor VS1

Boxtel, 16 december 2018 – Deze zondag speelden de dames van JRC de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2018. Na enkele nederlagen achter elkaar, waarbij het spel wel elke week beter werd, waren we gebrand om nu weer eens een keer te gaan winnen. De heren voor ons gaven het goede voorbeeld door van hun tegenstander uit Eindhoven te winnen. Nou speelden zij tegen een geroutineerd team, wij namen het op tegen de Eindhovense studenten van Tantalus. De eerste wedstrijd hadden we in Eindhoven met nipt verschil gewonnen (57-60).

Zonder Hanne (blessure) en Stephanie (vakantie) maar met Zhuliyana van VU20 begonnen we aan de wedstrijd. Ondanks alle goede bedoelingen om er agressief tegenaan te gaan, was het eerste kwart er een vol vergissingen. Na tien minuten ploeteren stond het 10-15. Tijdens de pauze werden er wat puntjes op de i gezet en die puntjes vielen er in het tweede kwart veel beter in dan in het eerste kwart. Veel vloeiende aanvallen en mooi uitgespeelde scores, gevolgd door agressief verdedigen en snelle breaks. Een van de beste kwarten van dit seizoen leidde tot een 34-17 ruststand.

Dolenthousiaste toeschouwers
In de derde periode gingen we op dezelfde voet verder. Dit kwart wonnen we met 28-8. Waar we de afgelopen weken wel goed speelden maar niet goed scoorden, liep nu ineens alles prima en zag het spel er voor de dolenthousiaste toeschouwers fantastisch uit. Mooi was ook dat de scores over het hele team verdeeld werden, waarbij Matske voorop ging wat scores betreft en Lorraine de ene na de andere rebound naar beneden trok. In het vierde kwart was het ritme er een beetje uit, maar met een eindstand van 74-40 konden we erg tevreden zijn.

Topscores: Matske 14, Marielle 12, Nicki 11. Vrije worpen: 14 uit 21 pogingen.

Tevreden
Tot nog toe kunnen we tevreden zijn met het eerste gedeelte van de competitie. We raken steeds beter gewend aan het tempo en de fysiekere tegenstand. Het spel ziet er steeds leuker uit en we stralen uit dat we er veel plezier in hebben als team.

De eerstvolgende wedstrijd is op 20 januari 2019, naar Achilles in Nuenen.

 

Comments

comments