– Verkeerde tegenstander op verkeerd moment voor VS1

Boxtel, zaterdag 10 november – Om 13.00 uur stond voor JRC Vrouwen Senioren 1 de thuiswedstrijd tegen BC Vlissingen op het programma. Vlissingen had net als wij zes punten behaald tot dusver, maar zijn scores waren erg indrukwekkend. Zonder Nienke en Hanne, die beiden professionele verplichtingen hadden, begonnen we na een goede warming-up gemotiveerd aan de wedstrijd.

We hadden moeite om tot scoren te komen, Vlissingen heeft een groot en fysiek sterk team. Verdedigend speelden we lang niet slecht, maar onze tegenstandsters hadden het op hun heupen en scoorden werkelijk uit alle posities. Bovendien waren hun fundamentals erg goed: goed verzorgde rebounds en goede schoten. Dit leidde tot een achterstand van 8-20 na negen minuten. De stand op het bord weerspiegelde niet het gevoel van de wedstrijd, maar Vlissingen scoorde gewoon erg makkelijk.

Omgedraaid
Gelukkig ging onze aanval ook beter lopen en profiteerden we ook een paar keer goed van hun balverlies. Toch liepen de Zeeuwse dames verder uit, waardoor het bij rust 31-46 stond. Nogmaals, ons spel was echt wel naar behoren, maar zij scoorden gewoon heel erg goed. We stelden als doel dat we na het derde kwart onze achterstand gehalveerd wilden zien, dus acht punten achterstand ophalen en dan in het vierde kwart de rest. Het leek in de derde periode wel of echt alles omgedraaid was: Vlissingen scoorde niet zo makkelijk meer en bij ons kreeg Winnie het op haar heupen en gooide er soepel een paar driepunters in. Na dit kwart stonden we zelfs gelijk, 61-61. Alle vertrouwen erin dat we nu zouden gaan winnen.

Helaas waren de eerste vijf minuten van het laatste kwart onze minste en liep Vlissingen weer uit naar een zeven punts voorsprong, vooral via een fantastisch spelende schutter aan hun kant. Zij zou in de wedstrijd 27 punten maken, tegen een hoog percentage. Ook hun center scoorde er lustig op los en eindigde met 20 punten. We probeerden nog van alles, maar konden het gat niet meer dichten: eindstand 76-83.

Tot nu toe was dit de beste tegenstander die we hebben getroffen. Een compleet team met van alles wat: snelheid, schutters en grote dames onder de borden. Jammer dat we Vlissingen troffen in een wedstrijd waar we aanvallend weer wat flair terugkregen. 76 punten hebben we dit seizoen nog niet gescoord. Als we dit niveau aanvallend kunnen vasthouden zijn we op de goede weg, ook al tref je dan een tegenstander die weleens beter kan zijn.

Ook positief, vier speelsters eindigden in de dubbele cijfers: Stephanie 13 punten, Matske 12, Winnie 11 en Nicki 11. Vrije worpen: 13 op 26.

Volgende week een vrij weekend, daarna naar Limburg tegen koploper Bumpers in Sittard.

 

Comments

comments