– Vernieuwd Mannen Senioren 1 verliest seizoensopener

Maastricht, 16 september 2018 – Het eerste herenteam van JRC is afgelopen zomer een aantal ervaren spelers en de trainer/coach kwijtgeraakt. Deze wijzigingen hebben geresulteerd in een nieuw en fris Mannen Senioren 1.
Het team bestaat dit jaar uit enkel Boxtelse jongens en heeft een nieuwe coach in Steven Besuijen. De spelers zijn Jaap van Loon, Coen van der Meijden, Kai Elissen, Robin Hulskes, Floris de Jongh, Willem van Loon, Corné Linssen, Carlo Schoenmakers, Freek Clercx en Wouter Doppenberg. Het team wordt aangevuld door Jasper Verhoeven en Frank Schellekens.

Afgelopen zondag mocht het nieuwe team afreizen naar Maastricht voor de eerste competitiewedstrijd in de Landelijke 2e Divisie D, tegen Maastricht Knights. Dit team kenden wij nog van vorig jaar, toen werd er twee maal van gewonnen. Met een nieuwe samenstelling, andere coach en nieuwe tactieken, gelden behaalde resultaten uit het verleden echter niet en dat werd in Maastricht al snel duidelijk.

We starten niet helemaal scherp en dat deed Maastricht wel. In no-time staan we 24 punten achter en kunnen we aan het begin van het tweede kwart al een inhaalrace beginnen. Aan de hand van Freek Clercx nadert JRC tot 1 punt en gaat het rusten bij een stand van 30-26.

De tweede helft begint aan de kant van JRC slordig en Maastricht Knights neemt veertien punten afstand. Deze tik komt JRC niet meer te boven en verliest uiteindelijk met een eindstand 65-45.

“Een zure nederlaag, waar het bij vlagen ontbrak aan scherpte. Wel zit er een stijgende lijn in het spel van de Boxtelse formatie. Het is duidelijk nog even wennen aan een andere defense en nieuwe looplijnen in de offense, maar dit gaat zeker nog zijn vruchten afwerpen”, aldus coach Steven Besuijen.

Zondag 23 september speelt Heren 1 de eerste thuiswedstrijd, tegen Tantalus om 15.00 uur in De Braken.

Comments

comments