– JRC Dames 1, Rising to the Top

Enkele seizoenen geleden viel door allerlei omstandigheden het Dames 1 team van JRC uit elkaar en was er geen nieuw team te vormen om in competitieverband te gaan spelen. Onder impuls van Matske Clerx werd er twee jaar geleden druk gelobbyd om alsnog een gezellig en competitief team op de been te krijgen. Want JRC zonder een sterk damesteam, dat kan toch gewoon niet? Vanuit JRC zelf en enkele verenigingen uit de naaste omgeving werden speelsters gevraagd en getest. Uiteindelijk stond er aan het begin van seizoen 2017-2018 een enthousiaste spelersgroep klaar om aan de slag te gaan. Dan was er nog een trainersstaf nodig om de dames te begeleiden. Na allerlei strubbelingen, afmeldingen en discussies werd aan het seizoen begonnen met Felix Clerx en Edwin Stoetzer als trainer-coach.

Door alle perikelen was de eerste competitiewedstrijd de eerste echte wedstrijd die we als Dames 1 speelden en iedereen was dan ook benieuwd wat we ervan terecht zouden brengen. We speelden tegen de studenten van Tantalus uit Eindhoven in de 1e klasse Zuid-Nederland. Na het eerste kwart was de stand 23-2. Alle nieuwe speelsters en de coach zeiden het niet hardop, maar we dachten wel: waar zijn we toch aan begonnen? Gelukkig viel de schade aan het einde van de wedstrijd best nog wel mee en bleek Tantalus aan het eind van de competitie de ongeslagen kampioen geworden te zijn. De dames werkten hard op de training en de groep groeide steeds meer naar elkaar als team.

Strijd en plezier
De strijd en het plezier straalden er steeds meer vanaf. Keerpunt in het seizoen was de wedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie, Vido uit Veldhoven. Onze aanvallen gingen steeds beter lopen, maar vooral de agressieve verdediging werd vanaf toen een van onze sterke wapens. De laatste wedstrijd van het seizoen speelden we tegen de nummer 3, Tracks uit Sittard. Bij winst zouden we als derde in de competitie eindigen. We sloten de competitie in stijl af en kregen van tegenstander, publiek en scheidsrechters complimenten voor ons spel en vooral voor onze uitstraling. 

Dit jaar staat er met een enkele versterking nagenoeg hetzelfde team met dezelfde trainers. Ons motto dit jaar ‘Rising to the Top’.  We zijn wel een competitie hoger gaan spelen, in de landelijke 2e divisie. Weer een grote uitdaging voor het team en dus zijn we al vroeg aan de voorbereiding begonnen. Er werd twee zaterdagochtenden aan conditie, techniek en schot gewerkt, van 10.00 tot 13.00 uur. Vervolgens stonden twee oefenwedstrijden op het programma tegen sterke tegenstanders, namelijk Waldric uit Woudrichem (2e divisie) en Springfield uit Berlicum (1e divisie). De eerste wedstrijd tegen Waldric werden we overklast in tempo en fysiek en moesten we duidelijk wennen aan een trapje hoger. We verloren dan ook ruim, (80-42). De week erna ging het alweer een stuk beter tegen Springfield en deden we tegen een nog hoger spelend team prima mee (62-57) .

Op 15 september spelen we onze eerste uitwedstrijd in Bakel en dan moeten we er echt staan. Op zondag 23 september om 13.00 uur is onze eerste thuiswedstrijd in de 2e divisie, tegen Achilles ’71 in De Braken. Bij deze nodigen wij iedereen uit ons aan te komen moedigen. Wij maken er in ieder geval een mooie wedstrijd van.

Tot snel en groeten van ons!

Dames 1 JRC, Rising to the Top

Comments

comments