– JRC Mannen SE1 verliest voor de tweede keer op rij

Boxtel, zondag 5 november – Werd vorige week in Rosmalen verloren van Black Eagles 2, deze zondag trokken de Mannen Senioren 1 van JRC in eigen huis aan het kortste eind tegen BC Bladel. In De Braken werd het 74-81.

Evenals de afgelopen weken miste JRC in dit duel een aantal sterkhouders door blessures. De Boxtelaren begonnen sterk aan de wedstrijd. Aan de hand van Robin Hulskes (drie driepunters, ook spelend voor Mannen Senioren 3) liep JRC uit naar een 20-5 voorsprong. In het tweede kwart vielen er wat meer gaten in de verdediging van de thuisploeg en kwam Bladel langzaam terug in de wedstrijd. JRC ging aan de thee met een 38-36 voorsprong bij de rust.
In eerdere duels had JRC moeite om in de tweede helft het niveau te benaderen dat in de eerste helft werd behaald. Waar de gastheren furieus begonnen in het eerste kwart, was het nu Bladel dat in de eerste minuten van de tweede helft uitliep naar 42-52. Tot aan het einde van het vierde kwart bleef het verschil tussen JRC en de bezoekers ongeveer tien punten, in het voordeel van Bladel. Tegen het einde van het laatste kwart knokte JRC zich terug tot vier punten aan de hand van opnieuw de driepunters van Robin Hulskes. Toch wist Bladel de wedstrijd naar zich toe te trekken door uitstekend vrije worpen te schieten. JRC verloor met 74-81 en staat nu op de zesde positie in een competitie met elf teams.
Zondag 12 november reist JRC naar Wijchen om tegen BV Wyba aan te treden. Wyba heeft net als JRC twee winst- en vier verliespartijen, dus zullen de Boxtelaren vol voor de winst moeten gaan om aansluiting te kunnen houden met de middenmoot.

Comments

comments