– Tactisch sterk BC Eindhoven doet JRC Mannen SE1 de das om 

Boxtel, 24 september 2017 – Op zondagmiddag was BC Eindhoven te gast in De Braken. JRC Mannen Senioren 1 was vooraf gewaarschuwd, BC Eindhoven is de competitie sterk begonnen met een ruime overwinning tegen WYBA. Het team bestaat uit veelal ervaren spelers die vroeger actief waren in de een-na-hoogste basketballklasse. Helaas miste JRC een aantal sterkhouders: Jelle Jorritsma vanwege de bevalling van zijn vrouw, Teun van Loon, Corné Linssen en Jaap van Loon waren allen geblesseerd. Gelukkig bleek Coen van der Meijden bereid om zijn basketballpensioen uit te stellen, waardoor JRC toch nog kon beschikken over een extra center. 
 
De Boxtelaren begonnen sterk aan de wedstrijd en zetten meteen de toon. In het eerste kwart pakte JRC een voorsprong van tien punten. Aan de hand van een uitstekend spelende Floris de Jongh werd deze lijn doorgezet in het tweede kwart. BC Eindhoven besloot na een achterstand van vijftien punten, aan het einde van de tweede periode tactisch in te grijpen. Het zette een zoneverdediging neer. Dit betekende dat de Eindhovenaren veel statischer gingen verdedigen, waardoor JRC meer ruimte kreeg voor schoten. 
 
JRC miste echter veel schoten en verzilverde de vrije worpen tegen een laag percentage. Eindhoven kwam daardoor langzaam terug in de wedstrijd. In het vierde kwart nemen de gasten de leiding en gaven deze niet meer uit handen. JRC verloor uiteindelijk met 67-76. De thuisploeg speelde erg goed in de eerste helft, maar had helaas in de tweede helft geen antwoord op de tactische wisseling van Eindhoven. 

Comments

comments