– JRC Heren 1 wint laatste thuiswedstrijd tegen OBC Oss

BOXTEL, zondag 2 april – JRC Heren 1 heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten met 70-68. Tegenstander OBC uit Oss kwam in de laatste minuten nog verrassend dichtbij, maar JRC wist de wedstrijd toch te winnen.

Boxtel kon helaas niet beschikken over Mitchell, die op de voorgaande training een enkelblessure had opgelopen. Ook kon er maar een gedeelte van de wedstrijd gebruik gemaakt worden van de kracht van Ian, vanwege een door de club opgelegde sanctie.

Voorafgaand aan de wedstrijd waarschuwde coach Oliviera het team voor OBC. Dat staat weliswaar laag op de ranglijst, maar heeft de afgelopen weken een paar goede overwinning geboekt. Een team in vorm dus!

JRC komt niet goed uit de startblokken, Jaap van Loon wordt keer op keer onterecht afgefloten voor diverse overtredingen en goede scores worden afgekeurd. Binnen enkele minuten kijkt JRC tegen 10 punten achterstand aan en met name de nummer 14 van Oss weet eenvoudig tot scoren te komen. Bij Boxtel neemt Felix Stegeman het team op sleeptouw, hij speelt een van zijn beste wedstrijden van het seizoen en opent de wedstrijd met een 2- en een 3-punter. JRC weet dit 1e kwart uiteindelijk goed af te sluiten middels enkele sterke acties van Jur, de stand is dan 16-14 in het voordeel van JRC.

In de 2e periode wordt de basis gelegd voor de latere overwinning, in totaal maken de Boxtelaren 27 punten en de gasten zetten er 19 tegenover. Jaap heeft dit kwart een groot aandeel met 10 punten, het verschil lijkt gemaakt en JRC gaat met een goed gevoel rusten. Het was een prima eerste helft, enige kanttekening is dat de Ossenaren te veel punten hadden gescoord, aldus coach Oliviera.

De tweede helft besluit Oss een zoneverdediging op te stellen en hier heeft de thuisploeg moeite mee. De schoten van afstand vallen niet en het verschil in punten wordt steeds kleiner. Gelukkig beschikt JRC dit kwart weer over Ian die niet te stoppen was; mede dankzij zijn 8 punten houdt JRC de voorsprong nog vast. Het 3e kwart wordt echter wel verloren met 16-20. Het vierde kwart weet de thuisploeg nog maar 11 punten te maken. Zoals al vaker dit seizoen komt JRC dan lastig tot scoren, erg jammer want er zit meer dan voldoende scorend vermogen in de ploeg. Uiteindelijk blijken de 11 punten dit kwart toch genoeg om de winst binnen te slepen met een eindstand van 70-68. De uitslag was een beetje geflatteerd want Oss had nooit recht op de winst in de wedstrijd.

Een pluspunt was dat de thuisploeg vier mensen in dubbele cijfers had, deze overwinning was een echte teamprestatie.

Volgende week is alweer de laatste wedstrijd uit tegen Barneveld waar vorige keer een goede pot tegen gespeeld is. Het zou mooi zijn als de laatste wedstrijd van het seizoen winnend wordt afgesloten!

Topscores: Felix 13 p, Jaap 13 p, Teun 11 p, Ian 10 p.

 

Comments

comments