– JRC Heren 1 wint thuis overtuigend van Wyba

Vrijdagavond 10 februari stond voor JRC Heren 1 de thuiswedstrijd tegen Wyba uit Wijchen op het programma. Uit werd verloren van dit team en vorige week had JRC een bijzondere oorwassing gehad van concurrent Octopus in Vught. De mannen uit Boxtel waren dus gebrand op een stevige overwinning. 

Wederom kon coach Miquel Oliviera beschikken over de volledige selectie van elf spelers. Het eerste kwart begonnen beide teams sterk, met name het scoren ging eenvoudig. Onder leiding van Jaap van Loon en Floris de Jongh werden veel punten gemaakt. De verdediging stond echter iets minder sterk. JRC verloor dit kwart met 19-22. In het tweede werd de verdediging aangetrokken onder leiding van Kai Elissen en Jelle Jorritsma. JRC wist dit kwart te winnen met 20-13 en de ruststand liet daardoor een 39-35 voorsprong zien.

Waar het voor JRC vaak moeilijk is om de derde periode sterk te beginnen, lukte dat deze wedstrijd zeker wel. Coach Oliviera had een motiverende speech gegeven, die resulteerde in een 28-10 kwartstand. Floris ging dit kwart vrolijk door met scoren, Jelle blokte enkele schoten en Ian Rooth plukte alle aanvallende rebounds weg. In deze periode besliste JRC de wedstrijd en het laatste kwart werd zodoende een formaliteit. Daarin onderscheidde Jur van Bussel zich door enkele sterkte steals te pakken. Het lijkt er steeds meer op dat hij zijn ‘oude’ vorm (en fitheid) terug begint te krijgen en weer op 1e divisie niveau acteert. Eindstand 83-56.

Er volgens nu twee weken rust, inclusief een welverdiende carnavalsweek waarin het hele team gaat schitteren in de JRC-KROEGENTOCHT op zondag 26 februari. Vervolgens  zullen alle pijlen gericht worden op de thuiswedstrijd tegen de koploper en eeuwige rivaal uit Den Dungen, Den Dungk. JRC kan alle support gebruiken op zondag 5 maart, om 17.00 uur in sportcomplex De Braken.

Topscores JRC: Floris 29 punten, Jaap 18 punten, Ian en Jelle 9 punten.

Comments

comments